Cikkek

Az emberek változóan értékelik a teljesítményüket. Vannak, akik alul értékelik, vannak akik reálisan és vannak, akik túlértékelik azt amit nap mint nap letesznek az asztalra. Mindegyikben ott rejlik a csapda!

A hétköznapok sok teendője között mindent természetesnek, magától értetődőnek veszünk. Az egészségünket, jó fizikai és szellemi képességeinket. Addig jó míg ez így is van. Az hogy ez sokáig így maradjon, a családban mindenki és minden így müködjön szerencsére sokat tehetünk!

Az élet olyan mint a tánc. Ezen a parketten sokszor azt érezzük, hogy egyre gyorsabb zenét játszanak a táncosoknak. Fontos, hogy figyeljünk a párunkra, magunkra és az összhangra. Folyton változik a világ körülöttünk, amihez elengedhetetlen, hogy alkalmazkodjunk. Lehet hogy taktikát kell váltanunk?

Egy család akkor érzi magát leginkább biztonságban, ha egy erős férfi vezeti. Sok esetben ők biztosítják az anyagi stabilitást. Rengeteget köszönhetünk nekik! 

Környezetünk folyton változik, ezt már megszoktuk, de az utóbbi időben még azok is kapkodják a fejüket akikről azt gondoljuk, hogy már megedződtek!

Azért, hogy jobban tudjunk teljesíteni gyakran sportolni kezdünk, futunk, edzőterembe megyünk. Hatására a teherbírásunk, állóképességünk hétről hétre erősödik, jobban érezzük magunkat. a változást sokszor ismerőseink is észreveszik, elismerik.
Mindezt más módszerekkel megtehetjük a szellemi teljesítőképességünkkel is.

 Vállalkozóként, cégvezetőként folyton tanulunk, képezzük magunkat. Legtöbbször meghallgatjuk a téma szakértőjét és kiszűrjük a számunkra legfontosabbakat, majd amint lehet átültetjük a gyakorlatba. A tanulás, fejlődés legalább olyan fárasztó mint a fizikai munka.

Van azonban ennek más módja is!

 Az újdonságokat elég nehéz két, három mondatban megfogalmazni. Sok a kétkedő, az ismeretlen szavak, a legtöbben bátortalanok ahhoz, hogy kipróbálják.

A versenyben győztesnek maradni csak folyamatos fejlődéssel, fejlesztéssel lehet. Jó ha van a tarsolyunkban egy-két olyan dolog ami még a versenytársaknak nem jutott eszébe. Így tartható fent hosszú távon is a vezető pozíciónk!

Vállalkozóként, cégvezetőként sokat dolgozunk azon, hogy lehetőleg minden optimálisan működjön ami a szemünk előtt van.

A sikerhez elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk a célunkkal és avval, hogy milyen erőforrásokat tudunk ehhez öszpontosítani.

 

Minden helyzetben jól működő, precíz és megbízható. Már ránézésre is könnyen megkülönböztethető a többitől! Értéket képviselő. Időt álló.

Vannak olyan napjaink, amikor csak úgy ég a kezünk alatt a munka, minden simán megy, jól vesszük
az akadályokat és győztesként jövünk ki minden helyzetből!

A válságra a legtöbben úgy gondolnak mint egy szükséges rosszra, ami alól nem vonhatjuk ki magunkat. Ezek az időszakok időről időre megismétlődnek, nem igazán lehet megúszni őket!

Remélhetőleg az élet már legtöbbünknek adott lehetőséget, hogy mindezt megtapasztalja!

A legtöbben ezzel a problémával küzdünk. Pedig az életben talán ez az egyik leg igazságosabb dolog. Minden nap, mindenkinek 24 órából áll!

Annak, hogy belevágjunk az önfejlesztésbe két optimális időpontja van. Az egyik az az időpont amikor befejeztük iskolai tanulmányainkat, amibe akkor vagy belekezdtünk vagy nem. A másik, hogy több időt már ne vesztegessünk, pont ma van!

Vállalkozóként gyakran beleesünk abba, a csapdába, hogy úgy gondoljuk (sokszor nem is alaptalanul), hogy mi tudjuk a feladatokat legjobban megoldani! Emiatt nem osztjuk ki őket, hanem egyre több az, amit mi csinálunk. Ez egy ördögi kőr, amiből sokkal jobb, ha minél előbb kilépünk.

A teljesítményünk növeléséhez több út vezet! Általában aki szeretné javítani a teljesítményét az elkezd sportolni, vagy egészségesen táplálkozni.

Felnőttként már kezdjük kiismerni erősségeinket és gyengeségeinket. Aki szerencsés az az erősségeire épít és koncentrál.

Általában ebből az egyik vagy a másik fele teljesül. Mégsem megoldhatatlan feladat, mivel minden fejben dől el!

Az enneagram az embertípusokat 9 csoportba sorolja, tulajdonságaik alapján.

Az idő múlását attól függően, hogy érdekes, vagy unalmas dologgal kell foglalkozni változóan érzékeljük. Egy óra a fogorvosnál egy örörkkévalóság, ha egy bennünket nagyon érdeklő dologgal töltjük észre sem vesszük és már el is telet.

Szellemi teljesítő képességünk jelenlegi állapota nem olyan dolog, amin ne lehetne változtatni!

Számos dolog van, amivel javíthatunk ezen a helyzeten.