Miért jó, ha tudjuk milyen a személyiségünk?

Miért jó, ha tudjuk milyen a személyiségünk?

Az idő múlását attól függően, hogy érdekes, vagy unalmas dologgal kell foglalkozni változóan érzékeljük. Egy óra a fogorvosnál egy örörkkévalóság, ha egy bennünket nagyon érdeklő dologgal töltjük észre sem vesszük és már el is telet.

Az idő múlását attól függően, hogy érdekes, vagy unalmas dologgal kell foglalkozni változóan érzékeljük. Egy óra a fogorvosnál egy örökkévalóság, ha egy bennünket nagyon érdeklő dologgal töltjük, észre sem vesszük és már el is telt.

Azokban a tevékenységekben, ahol nem érzékeljük az idő múlását nem fáradunk el annyira, esetenként frissebben érezzük magunkat, mint amikor belekezdünk. Csíkszentmihályi Mihály ezt az érzést elnevezte Flow-nak. Sokkal jobban érezzük magunkat a bőrünkben, ha sokszor tudunk ezzel a tevékenységgel foglalkozni, minél több időt töltünk benne. Ebben az állapotban sokkal gyakrabban érnek minket sikerek, magabiztosabbak vagyunk, szívesen képezzük magunkat ezen a területen tovább. Nemcsak magunknak jó, ha megtaláljuk ezt a területet, az egész társadalom rengeteget profitálhat abból, ha minél több ilyen ember tevékenykedik hasznosan.

Arról, hogy milyen tevékenységben érezzük így magunkat személyiségtípusunk árulkodik. Ezért érdemes ennek a végére járni.

Ezeket a segítő technikákat a Menedzseld az elméd! című könyvében ismerheted meg.

A könyv itt megrendelhető!