Ne csak a vállalkozásodban, hanem a vállalkozásodon is dolgozz!

Ne csak a vállalkozásodban, hanem a vállalkozásodon is dolgozz!

Vállalkozóként gyakran beleesünk abba, a csapdába, hogy úgy gondoljuk (sokszor nem is alaptalanul), hogy mi tudjuk a feladatokat legjobban megoldani! Emiatt nem osztjuk ki őket, hanem egyre több az, amit mi csinálunk. Ez egy ördögi kőr, amiből sokkal jobb, ha minél előbb kilépünk.

Vállalkozóként gyakran beleesünk abba, a csapdába, hogy úgy gondoljuk (sokszor nem is alaptalanul), hogy mi tudjuk a feladatokat legjobban megoldani! Emiatt nem osztjuk ki őket, hanem egyre több az, amit mi csinálunk. Ez egy ördögi kőr, amiből jobb, ha minél előbb kilépünk.

Érdemes megvizsgálnunk, hogy cégünkben kire, miben számíthatunk a csapatból és arra is, hogy mi az, amiben csak magunkra számíthatunk. Ha ezt megtervezzük rögtön több lesz az az idő, amit a stratégiák kidolgozására fordíthatunk. Ebben a tervezésben taktikai segítség az enneagram, ami segít az emberek közötti eligazodásban, erősségeink pontos felfedezésében. Ennek segítségével ugyanabból a csapatból jóval többre lesztek képesek, sok esetben kevesebb energiabefektetéssel.

Az enneagramról és más segítő technikákról olvashatsz a Menedzseld az elméd! című könyvben

A könyv itt megtekinthető!